KALCIVET

DODATAK ISHRANI PASA I MAČAKA KAO IZVOR ESENCIJALNIH VITAMINA, MINERALA I AMINO KISELINA KOJI SLUŽI KAO PODRŠKA ZDRAVOM PORASTU MLADIH ŽIVOTINJA I LAKTACIJI KUJA I MAČAKA.

Analitičke vrednosti: Ca -kalcijum 18%, P-fosfor 6%, Mg -(magnezijum oksid) 0,1% Na- natrijum 0,04%.

Sastav: celuloza, kalcijum karbonat, monokalcijum fosfat, pivski kvasac, magnezijum stearat.

 

Nutritivni aditivi po 1kg:

Vitamin A, 3a672a retinyl acetate 700.000 I.U, Vitamin D3, 3a671 cholecalciferol 40.000 I.U, Vitamin E, 3a700 all-rac-alpha-tocopheryl acetate 3.000 mg, Vitamin C, 3a300 ascorbic acid 2.000 mg, Vitamin B3, niacin 3a314 1.000 mg, Vitamin B2 riboflavin 3a825i 600 mg, Kalcijum d-pantothenate 3a841 500 mg, Vitamin B1 3a820 thiamin hydrochloride 300 mg, Vitamin B6 3a831 pyridoxin hydrochloride 200 mg, Vitamin K3, 3a710 menadione sodium bisulfite 150 mg, Folna kiselina 3a316 100 mg, Biotin H2 3a880 10 mg, Vitamin B12 cyanocobalamin 0,8mg, Cink, zinc sulphate monohydrate 3b605 2.000 mg, Mangan, manganous sulphate monohydrate 3b503 1.500 mg, Bakar, copper chelate of glicin hydrate 3b413 100 mg, Jod, calcium iodate, anhydrous 3b202 35 mg, Selen, Selenised yeast inactivated 3b810 5 mg, Metionin, DL- Methionine technically pure 3c301 4.000 mg, Lizin, L-Lysine Monohydrochloride technically pure 3.2.3. 4.000 mg.

 

Redovna, dnevna preporučena doza: 1 tableta do 10 kg telesne težine psa/mačke.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza: 2 tablete do 10 kg telesne težine psa/mačke.

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

  • Koristi se kod štenadi i mačića počevši od 3 do 12 meseci starosti.Sadrži sve što je potrebno za najosetljiviji period života svakog psa i mačke (optimalan odnos Ca i P, kompleks vitamina i minerala, amino kiseline) za podršku izgradnji koštanog i mišićnog sistema, za pravilno i jako zubalo.
  • Kalcivet se preporučuje u drugoj polovini graviditeta kada plodovi počinju intenzivno da rastu kao i sve vreme dok kuje i mačke doje svoje mladunce.Kalcivet svojim sastavom pomaže izgradnju koštanog sistema plodova i madunčadi, pruža podršku kujama i mačkama tokom perioda laktacije i pomaže ženkama brzo vraćanje kondicije nakon perioda dojenja.
  • Preporuka je redovna, dnevna doza 1 tableta na 10 kilograma telesne mase.Kod dojnih kuja i mačaka broj tableta se može uvećati u odnosu na broj štenadi

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 100 tableta
  • 500 tableta

KALCIVET

Kalcivet predstavlja proizvod namenjen ishrani štenadi, mladih pasa u porastu, skotnih kuja i kuja koje doje, starijih pasa kao i kod mačaka istih starosnih kategorija. Kalcijum, fosfor i vitamin D su veoma bitni za pravilan rast i razvoj skeletnog sistema pasa i mačaka. Optimalan odnos Ca i P – 3:1 se pokazao  u praksi kao adekvatan kod različitih kategorija pasa i mačaka. Lična iskustva u odgoju, kao i stručne preporuke su nam bile samo deo smernica  u razvoju ovog proizvoda. U redovnoj ishrani naši ljubimci jako često ne dobijaju adekvatne količine pomenutih minerala, pa je i jako teško očekivati da se koštani sistem razvija optimalno. Upotreba Kalciveta u prvih 12 meseci rasta i razvoja štenadi i mačića sprečava krivljenje i deformacije kostiju.

Kalcivet pored kalcijuma, fosfora i vitamina D sadrži i druge neophodne vitamine, minerale i  amino kiseline.  Minerali su organskog ( helatnog ) porekla koji predstavlja  formu koju organizam najlakše iskoristi. Na ovaj način se smanjuje negativno dejstvo kalcijuma na resorpciju minerala pa dobijamo višestruki efekat. Lizin i Metionin su esencijalne aminokiseline za pse i mačke. Organizam ne može sam da ih sintetiše i Kalcivet predstavlja njihov odličan izvor. Lizin i Metionin učestvuju u sintezi proteina i njihov nedostatak kod štenaca i mačića usporava rast. Na ovaj način pored koštanog pružamo podršku i mišićnom sistemu mladih kategorija i povećava se kvalitet mleka dojnih kuja i mačaka. Sam broj sastojaka nam govori da se radi o veoma ozbiljnom i studiozno analiziranom proizvodu, koji pored primarnog efekta na koštani sistem deluje i na razvoj celog organizma.

Potrebe za mineralima i vitaminima kod skotnih kuja i mačaka se povećavaju svakodnevno sa porastom i razvojem fetusa. Korišćenjem Kalciveta u periodu bremenitosti, nam omogućava očuvanje kondicije kuja i mačaka, kao i optimalno zdravlje i veličinu štenadi i mačića nakon rodjenja.

Kuje i mačke  kroz mleko izlučuju svekodnevno velike količine minerala i vitamina, pa je neophodno da se pored hrane uključe i dodaci koji će nadoknaditi gubitke. Usvojive forme minerala omugućavaju brzo dopunjivanje depoa u organizmu, kao i brzo poboljšanje kondicije kuja i mačaka nakon perioda dojenja.

Doze ovog proizvoda se dele na preporučene (dnevne) i terapijske doze. Kalcivet se u praksi pokazao kao proizvod koji se koristi i u terapijske svrhe kod preloma i deformacija kostiju.

Iskustva koja smo stekli kao vrhunski odgajivači, doktori veterinarske medicine i nutricionista koji se bavi ishranom životinja kao i saveti koje dobijamo od profesora i stručnih saradnika katedre za ishranu Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu garantuju da će te uz naše proizvode doći do željenih rezultata.