CORVET

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA I MAČAKA

Sadržaj po kg:

Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 5.000 mg , Magnezijum(Mg) oksid 2000 mg,

Selenski kvasac 5 mg , L-karnitin 350 000 mg, Taurin 100 000 mg, Koenzim Q10 10 000 mg,

Omega 3-( iz osušenih morskih algi) 1000 mg.

Sadržaj pomoćnih supstanci: Pivski kvasac, celuloza, Silicijum dioksid, Magenzijum stearat.

Redovna,dnevna preporučena doza : 1 tableta do 10 kg telesne težine psa/mačke. Dozu povećati u konsultaciji sa vašim veterinarom.

 

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

Dnevna doza Corveta zavisi od dijagnostikovanog stanja svake jedinke ustanovljenog tokom kliničkog pregleda.Početi sa dnevnom dozom od 1 tablete do 10 kilograma telesne težine a, dozu povećavati po potrebi u konsultaciji sa vašim veterinarom.

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 100 tableta
  • 500 tableta
CORVET  je namenjen svim kategorijama pasa i mačaka koji imaju smetnje u radu kardiovaskularnog sistema. Doprinosi normalnoj funkciji srčanog mišića i održavanju energetskog metabolizma.Corvet kao preparat koji predstavlja kombinaciju komponenata koje učestvuju u procesima stvaranja energije i antioksidanata predstavlja odličnu podršku psima i mačkama sa kardiovaskularnim oboljenjima.

L-karnitin poboljšava tonus srčanog mišića i funkciju srca, stimuliše njegovo snabdevanje energijom i poboljšava rad kardiovaskularnog sistema.

Koenzim Q10 je neophodan za funkcionisanje mnogih bioloških procesa u organizmu. Ima veoma važnu ulogu  u procesima stvaranja  energije u ćelijama. Organizam sam sintetiše koenzim Q10, ali se sinteza vremenom smanjuje, što se prvo odražava na organe koji traže dosta energije za svoj rad (prvenstveno srce). Suplementacijom sa koenzimom Q10 obezbeđuje se normalno funkcionisanje srčanog mišića.

L-karnitin i Koezim Q10 deluju sinergistički i time se postiže njihova bolja iskoristivost.

Taurin ima snažan uticaj na srce i krvne sudove.Dovodi do smanjena zadebljanja i krutosti zida arterija.Pomaže pacijentima sa ishemijskom bolešću srca i kardiomiopatijom.

Vitamin E i Selen kao snažni antioksidanti su povezani sa smanjenjem rizika od nastanka kardiovaskularnih oboljenja, budući da smanjuju posledice oksidativnog stresa.

Omega 3 masne kiseline sprečavaju nastanak i razvoj ateroskleroze (suženje krvnih sudova usled zadebljavanja i akumuliranja masti na zidovima krvnih sudova). Takođe omogućuje se sprečavanje nastanka tromba, koji može začepiti arterije i dovesti do srčanog infarkta.

Magnezijum je veoma bitan neurotransmiter koji održava normalne kontrakcije mišića, uključujući i srčani mišić. Doprinosi normalizaciji srčanog ritma.