PREBIOVET

DODATAK ISHRANI PASA I MAČAKA KAO NUTRITIVNA PODRŠKA PROCESIMA VARENJA, KOJI SADRŽI KOREN CIKORIJE, PIVSKI KVASAC I INULIN.

Analitičke vrednosti: sirova celuloza 14,4%, sirovi protein 11,5%, sirovi pepeo 1,7%, sirova mast 1,5%.

Sastav: pivski kvasac 45%, celuloza, inulin 7%, cikorija(koren) 2%.


Redovna, dnevna preporučena doza
: 1 tableta do 10 kg telesne težine psa/mačke.

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE:

Dnevna preporučena doza je 1 tableta do 10 kilograma telesne mase psa/mačke.

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 100 tableta

PREBIOVET je proizvod koji pomaže psima i mačkama da uspostave normalan rad digestivnog trakta i predstavlja snažnu podršku imunom sistemu. Koristi se kao dnevna doza prebiotika, za stimulaciju razvoja probiotskih bakterija što je ključno za dobar imuni odgovor. Tako dobijamo zdravu crevnu mikrofloru i bolju apsorpciju hranljivih materija.

PREBIOVET se koristi kako preventivno tako i kod akutnih i hroničnih poremećaja digestivnog trakta i pada imuniteta.
Posebno ga preporučujemo kod promene hrane, dijareja, putovanja, promene sredine i vlasnika, stresa, terapije antibioticima, dehelmintizacije.

Pivski kvasac svojim kompleksnim sastavom daje više energije, jača imunitet, poboljšava apetit. Ujedno je i jedan od najboljih prirodnih izvora beta glukana i manan-oligosaharida(prebiotika).

Beta glukani aktiviraju makrofage u borbi protiv virusa, bakterija, gljivica i parazita. Takođe ubrzavaju oporavak tokom i nakon bolesti, daju više energije i ublažavaju napetost i stres.

Prebiotici su nesvarljiva prirodna vlakna koja probiotici (dobre bakterije) koriste za ishranu. Njihova razgradnja započinje tek u debelom crevu pod uticajem bakterija. Razgradni produkti prebiotika uništavaju patogene organizme i podstiču rast normalne crevne flore.
Dakle, prebiotici se koriste za stimulisanje rasta i aktivnosti probiotika(selektivno podstiču njihov razvoj) i tako postaju važni činioci u zdravlju celog organizma.

Manan-oligosaharidi(MOS) su nesvarljivi ugljeni hidrati koji mogu da podstaknu rast i aktivnost korisnih crevnih bakterija, kao i da podrže imunološku funkciju i zdraviju stolicu.

Inulin (FOS) je prirodno biljno vlakno, prebiotik, koje digestivni enzimi nisu u mogućnosti da sasvim svare. Zbog toga, inulin nepromenjen dospeva u debelo crevo gde podleže potpunoj fermentaciji od strane selekcionisanih bakterija (probiotika) i stimuliše njihov razvoj.

MOS i FOS zajedno smanju miris stolice smanjenjem broja jedinjenja sa neprijatnim mirisom (npr. amonijak) u fecesu.

Cikorija pomaže kod smanjenog apetita i mučnine, a stimuliše i varenje. Sadrži dosta antioksidanata, vitamina A, C i E pa se koristi i kao podrška imunitetu. Posebno treba naglasiti vitamina C. U cikoriji se nalazi u svom prirodnom obliku, a tako ga organizam najbolje usvaja. Od minerala sadrži kalijum, mangan, magnezijum, pa kod dijareja i povraćanja čuva elektrolite.

Najbolje je koristiti PREBIOVET u kombinaciji sa našim proizvodom MULTIVETOM za svakodnevnu podršku imunom odgovoru. Takođe kod terapije dajareje koristiti ga uz INTESTVET.