MOBILITYVET

PREPARAT NA BAZI GLUKOZAMINA, HONDROITINA, MSM-A I HIJALURINSKE KISELINE ZA ODRŽAVNJE ZDRAVLJA ZGLOBOVA I TETIVA PASA I MAČAKA RAZLIČITIH STAROSTNIH DOBI.

Analitičke vrednosti: sirova vlakna 20%, sirov pepeo 18%, sirov protein 11%, sirove masti 5,5%, omega 3 masne kiseline(iz osušenih algi)  0,5%.

Sastav: pivski kvasac, celuloza,osušene alge, silikon dioksid, magnezijum stearat.

Nutritivni aditivi po 1kg:

 Glukozamin sulfat 350 000mg, Hondroitin sulfat 100 000mg, Metilsulfonimetan (MSM) 50 000mg, Hijaluronska kiselina 5 000mg, Vitamin C, 3a300 ascorbic acid 40 000mg, Vitamin E, 3a700 all-rac-alpha-tocopheryl acetate 10 000mg, Cink, zinc sulphate monohydrate 3b605 5 000 mg, Mangan, manganous sulphate monohydrate 3b503 4 000 mg, Bakar, copper chelate of glicin hydrate 3b413 500 mg.

Redovna, dnevna preporučena doza: Redovna, dnevna preporučena doza  1 tableta do 10 kg telesne težine psa/mačke u periodu od 4-6 nedelja, po potrebi nastaviti.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza: 2 tablete do 10 kg telesne težine psa/mačke.

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

  • Mobilityvet se preporučuje preventivno kod mlađih kategorija pasa i mačaka posebno u periodu od 4 do 10 meseca života kada je rast najintenzivniji radi prevencije deformiteta skeletnog sistema, slabih zglobova i mekih tkiva.Za ovaj period se preporučuje redovna, dnevna doza Mobilityveta 1 tableta na 10 kilograma telesne mase.
  • Kod uočenih i dijagnostikovanih deformiteta, akutnih i hroničnih promena na zglobovima, slabosti tetiva i vezivnog tkiva.Ovde se preporučuje terapeutska doza 2 tablete na 10 kilograma telesne mase u trajanju od 2 do 4 nedelja a, zatim smanjiti na redovnu dozu i koristiti po potrebi.
  • Namena Mobilityvet-a je i ublažavanje bola nastalog promenama izazvanim starenjem i smanjenjem lučenja sinovijalne tečnosti.Takodje se preporučuje terapeutska doza 2 tablete na 10 kilograma telesne mase 2 do 4 nedelja a zatim smanjiti na redovnu dozu i koristiti po potrebi.

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 100 tableta
  • 500 tableta

MOBILITYVET

MOBILITYVET je dodatak namenjen svim kategorijama pasa i mačaka. Cilj njegove primene je jačanje ligamenata, obezbeđivanje pravilnog razvoja skeletnog sistema, regeneracija i zaštita zglobova i hrskavica. Namena MOBILITYVET-a je i ublažavanje bola nastalog promenama izazvanim starenjem i smanjenjem lučenja sinovijalne tečnosti. Preventivno korišćenje MOBILITYVET-a preporučuje se kod mlađih kategorija pasa i mačaka radi prevencije deformiteta skeletnog sistema, slabih zglobova, kao i mekanih tetiva.

Prisustvo velikog broja komponenti u proizvodu MOBILITYVET nam govori da se radi o jednom kompleksom proizvodu. Prilikom njegove izrade se vodilo računa o podršci većem broju metaboličkih procesa vezanih za lokomotorni sistem pasa I mačaka.

Glukozamin – predstavlja aminosaharid koji učestvuje u stvaranju glikozaminoglikana ( GAG-a), neophodnih za obnovu hrskavice I zglobova. Glukozamin utiče na poboljšanje fleksibilnosti zglobova i omogućava čvršće pripajanje između kostiju zglobova. Smanjenje oslobađanja inflamatornih medijatora je još jedna od važnih uloga Glukozamina. Starijim psima se sprečava ubrzana razgradnja hrskavice korišćenjem pomenutog jedinjenja.

Hondroitin – stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka u vezivno tkivo, što je veoma važno jer hrskavicu ne ishranjuje krvotok. Povečanje elastičnosti hrskavice je jedan od važnijih uloga hondroitina, pa se preporučuje njegovo korišćenje kod starijih kategorija pasa i mačaka.Stimulacija metabolizma hondrocita i sinteze kolagena i proteoglikana ( osnovnih komponenti nove hrskavice) je još jedna od važnijih uloga Hondoitina.

Hijaluronska kiselina –se nalazi u sinovijalnoj tečnosti i ima funkciju u podmazivanju zglobova, a takođe je i neophodan sastojak matriksa hrskavice. Hidrofilna je supstanca ( vezuje za sebe molekule vode) i kao takva ispujava međućelijske prostore i tako daje tkivu volumen i čvrstoću.

Kalcifikovane morske alge, koje čine 10% proizvoda, predstavljaju odličan izvor lako usvojivih elemenata, naročito sumpora. Osnovna uloga sumpora je u održavanju fleksibilnosti zglobova,formiranju hrskavice kao I u smanjenju bola prilikom upala.

Vitamin E – prirodni antioksidans, koji služi u neustralisanju štetnih radikala nastalih kod upalnih reakcija. Pozitivni efekat na porast hondrocita je veoma bitna uloga ovog vitamina. Uticaj na smanjenje bola kod pasa i mačaka sa problematičnim zglobovima se takođe uzima u obzir prilikom prevencije problema.

Vitamin C – esencijalni  nutrijent neophodan za biosintezu kolagena ( strukturalnog proteina vezivnog tkiva). Visokim  antioksidativnim kapacitetom, Vitamin C utiče na zaštitu hrskavice I hondrocita. Nedostatak vitamina C utiče na destabilizaciju kolegena.

Minerali Mn, Zn I Cu deluju katalitički na mnoge biohemijske reakcije vezane za lokomotorni sistem. Učestvuju I kao gradivni elementi u izgradnji vezivnih tkiva. Bakar, esencijalna komponenta  Lizil oksidaze doprinosi umrežavanju kolegena i elastina u hrskavice i u koštana tkiva. Mangan potpomaže umrežavanje kolagena.

Zahvaljujući prisustvu Omega 3 masnih kiselina u svom sastavu, MOBILITYVET omogućava ublažavanje bola i upalnih reakcija. Sinergističkim efektom pomenutih kiselina se smanjuju oštećenja zglobova kod pasa sa osteoartritisom. Smanjenje degradacije kolegena zglobova je jedan od važnijih efekta Omega 3masnih kiselina.