REPROVET female

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA I MAČAKA

Sadrži po kg :

Vitamin A, retinyl acetate 700.000 IU, Vitamin D3, cholecalciferol 40.000 IU,Vitamin E, dl-alpha-tocopheryl acetate 6.000 mg, Vitamin K3, menadione sodium bisulfite 100 mg, Vitamin B1, thiamin hydrochloride 100 mg, Vitamin B2, riboflavin 300 mg, Vitamin B6, pyridoxin hydrochloride 150 mg, Vitamin B12, cyanocobalamin 40 mcg, Vitamin C, ascorbic acid 400 mg, Folna kiselina 400 mg, Gvožđe (Fe-helat) 1.000 mg, Bakar (Cu-helat)  200 mg, Cink (Zn-sulfat) 1.500 mg, Cink (Zn-helat) 700 mg, Mangan (Mn-sulfat) 700 mg, Jod  50 mg, Selen (Se) 10 mg, Selenski kvasac 15 mg, Ekstrakt Macine trave 300.000 mg, Omega 3-(iz Schizochytrium limacinum) 2.000 mg,

Sadržaj pomoćnih supstanci: Pivski kvasac, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.

Redovna, dnevna preporučena doza:
1 tableta do 10 kg telesne težine

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

  • Reprovet female se koristi do 3 meseca u kontinuitetu a, zatim se pravi pauza.
  • Kod ženki koje imaju redovan ciklus počinje se 1,5 do 2 meseca pre očekivanog ciklusa i koristi se do polovine graviditeta što je ukupno 3 meseca.
  • Kod ženki koje imaju veću pauzu izmedju ciklusa počinje se sa suplementacijom 5-6 meseci posle predhodnog ciklusa.
  • Važno je davati Reprovet female u prvom mesecu graviditeta jer svojim sastavom može da  pomogne u dobijanju zdravog i vitalnog legla sa jačim imunološkim sistemom

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 100 tableta
  • 500 tableta

REPROVET female

REPROVET female pospešuje  ovulaciju i sazrevanje jajnih ćelija,  prevenira brojne komplikacije koje onemogućavaju začeće, pomaže u rastu i razvoju posteljice i ploda.

MACINA TRAVA (lat.Marrubium vulgara) pozitivno utiče na uspostavljanje normalnog polnog ciklusa ženki, reguliše rad polnih žlezda i proizvodnju polnih hormona. Normalizacijom lučenja polnih hormona stabilizuje se funkcionisanje reproduktivnih organa. Najčešći uzrok neplodnosti svakako jeste hormonski disbalans.

FOLNA KISELINA (Vitamin B9), vitamin B6, vitamin B12 sprečavaju najčešće komplikacije kod bremenitih ženki kao što su spontani pobačaj, odlubljivanje posteljice, prevremeno rodjenje, abnormalnosti mozga i kičmene moždine. Dnevne potrebe za vitaminom B9 u toku graviditeta su mnogostruko povećane i obično nisu zadovoljene unoson hrane. Folna kiselina je odgovorna za mnoge funkcije u organizmu, a posebno u procesima diferenciranja i rasta ćelija embriona i fetusa Važno je naglasiti da se većina oštećenja uzrokovanih deficitom vitamina B9 pojavljuje tokom prvih nekoliko nedelja bremenitosti. Stoga je suplementacija pre začeća neophodna.

Vitamin B2 pomaže u proizvodnji energije potrebnoj za razvoj  kostiju, mišića i nervnog sistema plodova. Kod nedostatka ovog vitamina štenci i mačići mogu biti skloni anemiji, slabom rastu, probavnim smetnjama, kao i slabijem imunološkom sistemu.

Vitamin E poboljšava funkciju polnih organa, normalizuje lučenje estrogena i progesterona, doprinosi sazrevanju jajnih ćelija. Vitamin E jedan je od najjačih antioksidansa, uništava štetne slobodne radikale koji mogu uništiti genetski materijal. Dokazano je i da vitamin E može pomoći u postizanju veće debljine endometrija(unutrašnjeg sloja materice), čime se povećavaju šanse za začeće.

Vitamin A pomaže razvoju kostiju i zuba kod štenadi i mačića, kao i imunološkog sistema. Kod kuja se uticaj Vitamina A najviše odnosi na jačanju sluzokože reproduktivnog trakta, i na taj način se povećava opornost na infekcije i na negativni efekat mikroorganizama.

Vitamin D je dobro poznat kao osnovna komponenta neophodna za dobru apsorpciju kalcijuma, a naročito je važan za razvoj zuba i kostiju fetusa.

Vitamin C pomaže apsorbciju gvoždja i da se izgradi zdrav imunološki sistem kod majke i plodova.

Cink je bitan za rast fetusa, jer pomaže u ćelijskoj deobi(primarnom procesu u rastu tkiva i organa plodova).

Gvoždje je neophodno za formiranje crvenih krvnih zrnaca i kao podrška jer dolazi do povećanja volumena krvi kuja i mačaka. Teško ga je uzeti iz hrane u dovoljnim količinama da bi se zadovoljile sve potrebe. Bez dovoljno gvožđa, fetus će da”povlači” majčine zalihe, često izazivajući kod nje anemiju i iscrpljenost. Dodaci gvožđa putem suplementacije će olakšati to stanje.

Omega 3 masne kiseline su neophodne za intrauterin razvoj mozga i nervnog sistema.Kod polno zrelih kuja ove kiseline preveniraju upalne procese sluzokože, a pri tom deluju pozitivno na sintezu hormona.