MULTIVET

DODATAK ISHRANI PASA I MAČAKA KAO IZVOR ESENCIJALNIH VITAMINA, MINERALA, AMINO KISELINA (TAURIN) I OMEGA 3 MASNIH KISELINA KOJI OMOGUĆAVA ODRŽAVANJE ZDRAVOG IMUNOG SISTEMA.

 Analitičke vrednosti: sirov pepeo 31%, sirova celuloza 11,5%, sirov protein 10 %, sirova mast 2%, omega 3 masne kiseline(iz osušenih algi) 0,2%, Mg -(magnezijum oksid)  0,1%.

Sastav: celuloza, pivski kvasac, kalcijum karbonat, monokalcijum fosfat, osušene alge, magnezijum stearat.

 

Nutritivni aditivi po 1kg:

Vitamin A 3a672a retinyl acetate 1.000.000 IU, Vitamin D3 3a671 cholecalciferol 40.000 IU, Vitamin C 3a300 ascorbic acid 5.000 mg, Vitamin E 3a700 all-rac-alpha-tocopheryl acetate 4.000 mg, Vitamin B3, niacin 3a314 2.500 mg, Kalcijum d-pantothenate 3a841 1.000 mg, Vitamin B2 riboflavin 3a825i 800 mg, Vitamin B6 3a831 pyridoxin hydrochloride 400 mg, Vitamin B1 3a820 thiamin hydrochloride 300 mg, Vitamin K3 3a710 menadione sodium bisulfite 200 mg, Folna kiselina 3a316 200 mg, Biotin H2 3a880 20 mg, Vitamin B12 cyanocobalamin 1 mg, Cink, zinc sulphate monohydrate 3b605 2.700 mg, Mangan, manganous sulphate monohydrate 3b503 2.000 mg, Bakar, copper chelate of glicin hydrate 3b413 200 mg, Jod, calcium iodate, anhydrous 3b202 35 mg, Selen, Selenised yeast inactivated 3b810 5 mg, Taurin 3a370 20.000 mg.

 

Redovna, dnevna preporučena doza: 1 tableta do 10 kg telesne težine psa/mačke.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza: 2 tablete do 10 kg telesne težine psa/mačke.

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

  • Multivet je namenjen svim kategorijama i uzrastima pasa i mačaka.
  • Za jačanje imuniteta i otpornosti na bolesti i infekcije preporučujemo redovnu, dnevnu dozu Multiveta 1 tableta na 10 kilograma telesne mase.
  •  Multivet se preporučuje kod sportskih, službenih i lovačkih pasa naročito u periodu pojačane fizičke aktivnosti. Multivet se pokazao dobro i kao dodatak  u ishrani pasa i mačaka koji su bili izloženi stresu, dugim transportima i promeni sredine. U takvim situacijama apetit pasa opada, pa se na osnovu toga depo i zalihe vitamina i minerala u organizmu smanjuju.U ovim slučajevima preporuka je terapeutska doza Multiveta 2 tablete na 10 kilograma telesne mase.

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 100 tableta
  • 500 tableta

MULTIVET


Psi i mačke
su svakodnevno izloženi određenom fizičkom naporu i aktivnostima. Veoma često sama hrana koju koristimo u ishrani naših ljubimaca nije adekvatno nutritivno izbalansirana, pa se javljaju deficiti određenih minerala i vitamina u organizmu. Zato vlasnici pasa i mačaka za svoje ljubimce treba da koriste kao izvor mikro i makroelemenata jedan ovakav proizvod. Naše stručno, odgajivačko i izložbeno iskustvo nas je navelo na razvoj ovakvog proizvoda, kako bi zadovoljili potrebe ljubimaca koji su izloženi fizičkom naporu, kao i njihovu pripremu za izložbe i prezentaciju. Nivo minerala i vitamina je optimalan da zadovolji i najzahtevnijeg psa i mačku. Minerali su najčešće organskog (helatnog) oblika, koji predstavlja formu koju organizam najlakše iskoristi. Prisustvo Omega 3 masnih kiselina doprinosi pozitivnom efektu Multiveta na više organa i metaboličkih procesa u organizmu. Zbog svojih bioloških uloga Omega 3 masne kiseline koriste se u ishrani takmičarskih pasa, starijih pasa i mačaka, životinja koje pate od hroničnih zapaljenja (osteoartroze, hronične disfunkcije bubrega, kožnih bolesti). Omega 3 masne kiseline imaju važnu ulogu u funkcionisanju mozga, pravilnom rastu i razvoju podmlatka, smanjuju faktore za razvoj srčanih oboljenja i artritisa.

Taurin je esencijalna aminokiselina u ishrani mačaka. Osnovna uloga ove aminokiseline je da podpomaže optimalan rad reproduktivnog sistema kao i čula vida. Nedostatak u hrani se vrlo brzo ispoljava pojačanim kvarenjem zuba, poremećajem reprodukcije, kardiovaskularnim poremećajima, gubitkom vida. Uključivanjem taurina u Multivet se omogućava zadovoljenje dnevnih potreba za ovom aminokiselinom.

Sportski i lovački psi u toku lovne sezone vrlo često ne dobijaju optimalne doze vitamina i minerala, pa se tako  i njihov zdravstveni status vremenom pogoršava. Odrasli lovački psi mogu u toku lovne sezone dobijati i dvostruku dnevnu dozu Multiveta, kako bi prevazišli potencijalne zdravstvene probleme.

Multivet se pokazao dobro i u ishrani pasa koji su bili izloženi stresu, dugim transportima i promeni sredine. U takvim situacijama apetit pasa opada, pa se na osnovu toga depo i zalihe vitamina i minerala u organizmu smanjuju.

Broj sastojaka, kao i njihovi nivoi ukazuju da se radi o jednom kompleksnom i visoko kvalitetnom proizvodu, namenjenom ishrani pasa i mačaka. Iskustveno smo primetili da upotreba ovog proizvoda u ishrani ispoljava pozitivne efekte u prvom periodu korišćenja.

Iskustva koja smo stekli kao vrhunski odgajivači, doktori veterinarske medicine i nutricionisti koji se bave ishranom životinja kao i saveti koje dobijamo od profesora i stručnih saradnika katedre za ishranu Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu garantuju da će te uz naše proizvode doći do željenih rezultata.