INTESTVET

PREPARAT SA DODATKOM YUCCA SCHIDIGERA I ZEOLITA KOJI SE KORISTI KAO NUTRITIVNA PODRŠKA U REŠAVANJU POREMEĆAJA VARENJA I ZAUSTAVLJANJU DIJAREJE.

Analitičke vrednosti: sirova celuloza 21,1%,  sirovi pepeo 19,3%, sirovi protein 3,4%, , sirova mast 0%.

Sastav: celuloza, skrob, pivski kvasac, Yucca schidigera 3,3%, silikon dioksid.

Nutritivni aditivi po 1kg: Zeolit (Clinoptilolit sedimentnog porekla 1g 568) 160g.

Dnevna preporučena doza: 1 tableta do 5 kilograma telesne mase psa/mačke dva puta dnevno, 3 do 5 dana.

PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE

Dnevna preporučena doza je 1 tableta do 5 kilograma telesne mase psa/mačke dva puta dnevno, 3 do 5 dana.

DOSTUPNA PAKOVANJA

  • 40 tableta

INTESTVET je proizvod namenjen za sprečavanje i zaustavljanje dijareje kod pasa i mačaka. Doprinosi uspostavljanju normalne resorpcije u crevima i izbacivanju štetnih materija iz digestivnog trakta.
Pažljivo odabrani sastojci u INTESTVETU utiču na zaustavljanje i sanaciju dijareje kod pasa i mačaka.

ZEOLIT predstavlja mineral rešetkaste strukture, čiji kristali sadrže mikroelemente ( Na,Ca,Mg..) kao bitne elemente za zdravlje i funkcionisanje organizma. Pozitivno naelektrisane čestice toksina vezuje za sebe unutar rešetkaste strukture i izbacuje iz organizma. Ispoljava visok stepen apsorpcije amonijaka i na taj način umanjuje njegovo toksično delovanje. Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti vezivanja toksina iz organizma, Zeolit se svrstava u najbolje detoksikatore organizma u prirodi. Takođe poseduje antioksidativno svojstvo i deluje kao zaštitnik imuniteta. Tokom procesa detoksikacije Zeolit iz organizma uklanja višak kiseline i kao takav sprečava razvoj mnogih bolesti. Koristan je i kao antioksidans jer sprečava negativno delovanje slobodnih radikala na ćelije.

Yucca Schidigera je zeljasta biljka bogata steoridnim saponinima, koji su prirodni prekursori kortizona. Pripada grupu najefikasnijih prirodnih antiinflamatormih sredstava i deklariše kao jednu od najčešće upotrebljavanih biljaka u prevenciji i lečenju upala. Njena upotreba brzo promoviše ublažavanje simptoma upala, slično steoridnim lekovima, ali bez ikakvih neželjenih reakcija. Upotrebom Yucca shidigera u ishrani pasa i mačaka se utiče na smanjenje upala, otoka i bola u digestivnom traktu. Ova biljka je bogata vitaminima A, B kompleksa, C kao i mineralima kalijum, kalcijum, fosfor, gvožđe, mangan i bakar, što je čini umirujućom za creva. Smanjanje neprijatnih mirisa iz debelog creva kod pasa i mačaka je još jedna od značajnijih karakteristika Yucca Shidigera. Njenom upotrebom se brzo uspostavlja pozitivan ambijent u debelom crevu za razvoj poželjne mikroflore.

Sinergistički efekat Zeolita i Yucca Shidigera se ogleda u tome što Zeolit čisti digestivni trakt od bakterija, virusa i endotoksina i kao nepromenjene ih izbacuje iz organizma, a Yucca Shidigera umiruje creva, sprečava nadražaje i upalne procese creva i omogućava ponovno uspostavljanje normalne crevne flore.

Nakon korišćenja INTESTVETA preporučujemo korišćenje PREBIOVETA u kombinaciji sa našim proizvodom MULTIVETOM za svakodnevnu podršku imunom odgovoru i pospešivanju razvoja pozitivne mikroflore.