KALCIVET

VITAMINSKO MINERALNI DODATAK U ISHRANI PASA

Sastav: Ca-kalcijuma 18%, P-fosfora 6%.
Sadrži po kg :

Vitamin A, retinol acetate 700.000 IU, Vitamin D3, cholecalciferol 100.000 IU, Vitamin E, alpha-tocopherol acetate 3.000 mg, Vitamin K3, menadione sodium bisulfite 1500 mg, Vitamin B1, thiamine hydrochloride 300 mg, Vitamin B2, riboflavine 600 mg, Vitamin B6, pyridoxine hydrochloride 200 mg, Vitamin B12, cyanocobalamin 0.8 mg, Vitamin C, ascorbic acid 2000 mg, Kalpan, Calcium D-pantothenate 500 mg, Niacin, Nicotinamide 1.000 mg,  Folna kiselina, Folic acid 100 mg, Biotin H2 10 mg, Gvožđe-(Fe) sulfat  2.000 mg, Bakar-(Cu- helat) 100 mg,
Cink-(Zn) sulfat 2.000 mg, Mangan-(Mn) sulfat 1.500 mg, Magnezium-(Mg) oksid 1 000 mg, Kobalt-(Co) 20 mg, Jod-(I) 35 mg, Selen-(Se) 5 mg, Lizin  4.000 mg, Metionin 4.000 mg

Sadržaj pomoćnih supstanci: Aroma, Celuloza, Silikon dioksid, Magnezijum stearat.

Redovna, dnevna preporučena doza:
1/2 tablete za mačke.
1 tableta na 10 kg telesne težine psa.
Pojačana-terapeutska, dnevna preporučena doza:
1 tablete za mačke.
2 tablete na 10 kg telesne težine psa.
1 tableta KALCIVET-a = 1.000 mg

100 TABLETA,  Neto: 100g

KVALITET KONTROLIŠE FAKULTET VETERINARSKE MEDICINE U BEOGRADU –KATEDRA ZA ISHRANU I BOTANIKU

KALCIVET

Kalcivet predstavlja proizvod namenjen ishrani štenadi, mladih pasa u porastu, skotnih kuja i kuja koje doje, starijih pasa kao i kod mačaka istih starosnih kategorija. Kalcijum, fosfor i vitamin D su veoma bitni za pravilan rast i razvoj skeletnog sistema pasa i mačaka. Optimalan odnos Ca i P – 3:1 se pokazao  u praksi kao adekvatan kod različitih kategorija pasa i mačaka. Lična iskustva u odgoju, kao i stručne preporuke su nam bile samo deo smernica  u razvoju ovog proizvoda. U redovnoj ishrani naši ljubimci jako često ne dobijaju adekvatne količine pomenutih minerala, pa je i jako teško očekivati da se koštani sistem razvija optimalno. Upotreba Kalciveta u prvih 12 meseci rasta i razvoja štenadi i mačića sprečava krivljenje i deformacije kostiju.

Kalcivet pored kalcijuma, fosfora i vitamina D sadrži i druge neophodne vitamine, minerale i  amino kiseline.  Minerali su organskog ( helatnog ) porekla koji predstavlja  formu koju organizam najlakše iskoristi. Na ovaj način se smanjuje negativno dejstvo kalcijuma na resorpciju minerala pa dobijamo višestruki efekat. Lizin i Metionin su esencijalne aminokiseline za pse i mačke. Organizam ne može sam da ih sintetiše i Kalcivet predstavlja njihov odličan izvor. Lizin i Metionin učestvuju u sintezi proteina i njihov nedostatak kod štenaca i mačića usporava rast. Na ovaj način pored koštanog pružamo podršku i mišićnom sistemu mladih kategorija i povećava se kvalitet mleka dojnih kuja i mačaka. Sam broj sastojaka nam govori da se radi o veoma ozbiljnom i studiozno analiziranom proizvodu, koji pored primarnog efekta na koštani sistem deluje i na razvoj celog organizma.

Potrebe za mineralima i vitaminima kod skotnih kuja i mačaka se povećavaju svakodnevno sa porastom i razvojem fetusa. Korišćenjem Kalciveta u periodu bremenitosti, nam omogućava očuvanje kondicije kuja i mačaka, kao i optimalno zdravlje i veličinu štenadi i mačića nakon rodjenja.

Kuje i mačke  kroz mleko izlučuju svekodnevno velike količine minerala i vitamina, pa je neophodno da se pored hrane uključe i dodaci koji će nadoknaditi gubitke. Usvojive forme minerala omugućavaju brzo dopunjivanje depoa u organizmu, kao i brzo poboljšanje kondicije kuja i mačaka nakon perioda dojenja.

Doze ovog proizvoda se dele na preporučene (dnevne) i terapijske doze. Kalcivet se u praksi pokazao kao proizvod koji se koristi i u terapijske svrhe kod preloma i deformacija kostiju.

Iskustva koja smo stekli kao vrhunski odgajivači, doktori veterinarske medicine i nutricionista koji se bavi ishranom životinja kao i saveti koje dobijamo od profesora i stručnih saradnika katedre za ishranu Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu garantuju da će te uz naše proizvode doći do željenih rezultata.

Pin It on Pinterest

Share This